تقویم محتوا چیست و چطور یک تقویم محتوایی داشته باشیم؟

تقویم محتوا چیست و چطور یک تقویم محتوایی داشته باشیم؟

همه کارآفرینان کارخانه محتوا در یک چیز مشترک هستند و آن استفاده از تقویم محتوا برای مدیریت و نگهداری جریان کاری‌شان است.

صرف‌نظر از اینکه چقدر در انجام کارهایمان خوب هستیم و یا چند سال است که در حال انجامش هستیم، همه‌مان به دنبال راه بهتری برای انجام کارهای روزانه‌مان هستیم. همواره با ظهور نوآوری‌هایی مواجه می‌شویم که به افراد کمک می‌کنند تا کارهایشان را در زمان کمتر، با تلاش کمتر و موفقیت بیشتری انجام دهند.

تقویم محتوا

حتی استوارترین و قدرتمندترین ابزارهای بازاریابان محتوا (تقویم محتوایی)، طی سالیان تغییر یافته و از صفحه‌ گسترده‌ای ساده برای پیگیری چیزهایی که منتشر می‌کنیم، به عنصری ضروری برای مدیریت کل چرخه‌ی عمر برنامه بازاریابی محتوایی سازمان‌مان تبدیل شده است.

موارد پایه‌ای تقویم محتوا

با جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با راهبرد کارخانه محتوای‌تان شروع کنید. اطلاعاتی که تلاش‌های تولید محتوای‌تان بر اساس آن‌ها خواهد بود. پاسخ به پرسش‌های زیر کمک می‌کند که تشخیص دهید به ره‌گیری چه مواردی در تقویم‌تان نیاز دارید.

همچنین کمکتان می‌کند در حین برنامه‌ریزی برای تولید محتوا، بر اهداف بازاریابی‌تان متمرکز بمانید.

محتوا را برای چه کسی تولید می‌کنید؟

اینکه مخاطبان هدف خود را در صدر ذهنتان نگه دارید ضروری است تا بتوانید به کمک بازاریابی محتوا به نیازهای آنها پاسخ دهید.

چرا در حال ایجاد محتوا هستید؟

ماموریت و اهداف بازاریابی محتوای‌تان روی آنچه منتشر می‌کنید و محل و دفعات نشر مطالب و همچنین اولویت‌ها، سازمان‌دهی‌ها، دسته‌بندی‌ها و تگ کردن محتوا توسط تیم‌تان تاثیر گذار است.

بیشتر موفقیت محتوایتان به جذب و نگهداری مشترکان بستگی دارد.

چه منابعی در اختیار دارید؟

اگر تیمی از نویسندگان و ویدئوسازان را داشته باشید، گروهی از حرفه‌ای‌های صنعت که می‌خواهند بینش خود را به اشتراک بگذارند یا اگر مدیرانی دارید که تمایل زیادی به تولید محتوا ندارند و حمایت و راهنمایی زیادی می‌خواهند، قالب، تناوب و پیشرفت کلی کار که در تقویم محتوا دنبال می‌کنید، به کسی که محتوا را می‎نویسد و تخصص او بستگی دارد.

آماده‌سازی تقویم محتوا

ابزار رایگان و غیررایگان برای ایجاد تقویم محتوا وجود دارد. برخی از آنها عبارتند از:

  • Trello
  • Divvy HQ
  • Kapost
  • Central Desktop
  • Workfront

با این‌حال مشکلی وجود ندارد اگر کار خود را با یک صفحه اکسل یا Google Sheet شروع کنید. و پیشرفت محتوای‌تان را در فرآیند ویرایش دنبال کنید.

پیشنهاد می‌شود تقویم محتوای‌تان در ساده‌ترین سطح شامل حیطه‌های زیر باشد:

  • تاریخ انتشار محتوا
  • موضوع یا عنوان محتوا
  • نویسنده محتوا
  • مالک محتوا
  • وضعیت فعلی محتوا

مجاری نشر محتوا:

این موارد می‌تواند شامل مجاری متعلق به شما (وبسایت، وبلاگ، خبرنامه ایمیلی و …) باشد یا می‌تواند وبسایتها و شبکه‌های مجازی پولی باشد.

انواع محتوا در تقویم محتوا

محتوای شما چه نوع است؟ یک مطلب وبلاگی، ویدئو، اینفوگرافی یا عکس؟

برای آنکه از محتوای‌تان استفاده بیشتری کنید شاید بخواهید آن را به قالب‌های دیگری نیز تبدیل کنید.

محتوای بصری:

جذابیت محتوای بصری را دست‌کم نگیرید. این موارد در به اشتراک‌گذاری محتوای‌تان در رسانه‌های اجتماعی و شناخته شدن عمومی برندتان کمک می‌کند.

دسته‌بندی موضوعی:

چنین چیزی کمک‌تان می‌کند تا قابلیت جستجوی بیشتری در تقویم‌تان داشته باشید و ببینید که در کدام موضوعات، محتوای بیشتری تولید کرده‌اید یا کدام موضوعات را به اندازه کافی پوشش نداده‌اید.

کلمات کلیدی و فراداده‌ها:

فراداده‌ها شامل فراتوضیحات و عناوین سئو هستند. این فراداده‌ها کمکتان میکنند که تلاش‌های سئو خود را با تولید محتوای‌تان همگام نگه دارید.

شاید داشتن بیش از یک تقویم محتوایی موضوع مفیدی باشد. برای مثال، می‌توانید یک تقویم اصلی داشته باشد که همه چیز را در یک تگاه ببینید و همچنین برای هر کدام از فعالیت‌ها تقویم‌های جدایی داشته باشید.

موارد تقویم محتوایی

مواردی که به تقویم محتوا اضافه می‎‌کنید ممکن است بسته به نیازهایتان متفاوت باشد اما پیشنهاد این است که حداقل موارد زیر را در بر گیرد:

ایده موضوع

صاحب ایده

کلمات کلیدی و دسته‌بندی هدف محتوا

نویسنده محتوا

مهلت زمانی برای انتشار محتوا

منبع: برگرفته از کتاب کارخانه محتوا اثر “جو پولیتزی”

جدیدترین ها

مطالب مرتبط