این سوال مطرح است که چرا آموختن زبان دوم مهم است؟ در جواب باید گفت که انسان با استفاده از زبان است که افکار، خواستهها و اطلاعات را به دیگران منتقل میکند.
ما از انواع مختلف زبان برای برقراری ارتباط استفاده میکنیم و زبان وسیلهای برای کشف و حل مشکلات، خیالپردازی، بحثو گفتگو، توصیف خود، توسعه افکار و … است.
تمام این موارد باعث میشود که فردی بخواهد برای ارتباطات بیشتر پا را فراتر از زبان مادری گذاشته و به سراغ یادگیری زبان دیگری برود.
چرا آموختن زبان مهم است؟
این همان چیزی است که قرار است در این مقاله در مورد آن صحبت کنیم و با کمک مثالهایی توضیح دهیم که آموختن زبان چه مزایایی دارد، پس با ما همراه باشید.
بهبود عملکرد حافظه و مغز
آموختن زبان فواید شناختی زیادی برای انسان دارد. هرچه بیشتر از مغزمان برای یادگیری مهارتهای جدید مانند زبان استفاده کنیم، عملکردهای بیشتری در مغز ما فعال میشوند. یک زبان جدید، واژگان جدید، قوانین دستور زبان جدید – مغز را مجبور میکند تا تمام اینها را به خاطر بسپارد و این از تاثیری است که بر روی سلامت مغز میگذارد و کمک میکند که مغز رو به زوال نرود.
همچنین یادگیری زبان به این موارد کمک میکند:
- بهبود مهارتهای حل مسئله و تفکر انتقادی
- بهبود حافظه
- بهبود تمرکز
- توانایی بهتر برای نظارت بر محیط
کمک به پیشرفت شغلی
در دنیایی که امروز در آن زندگی میکنیم مهارتهای زبانی بسیار اهمیت دارد و مهم نیست که در چه بخشی مشغول به کار هستیم.

در اقتصاد امروزی شانس یافتن شغلی به عنوان فردی دوزبانه یا چندزبانه بیشتر از افرادی است که فقط به زبان مادری خود صحبت میکنند. دلیل این است که برای شرکتهای بیشتری این موضوع اهمیت پیدا کرده است. آنها به دنبال متخصصانی هستند که بتوانند با مشتریان در کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنند.
بهبود مهارتهای زبانی با آموختن زبان جدید، شما را یک قدم جلوتر از رقبای خود در جستجوی کار قرار میدهد. تحقیقات نشان میدهد که مهارت های زبانی یک مزیت رقابتی است.
علاوهبراین چند زبانه بودن فرصتهای شغلی بیشتری را فراهم میکند به همین علت امروزه آموختن زبان غیرمادری بسیار اهمیت دارد.
برقراری بهتر ارتباط از طریق آموختن زبان دوم
آموختن زبان جدید به شما این فرصت را میدهد که با افراد بیشتری ارتباط برقرار کرده و از طریق ارتباط با آنها پیامی را به آنها منتقل کنید.
مهارتهای ارتباطی مهارتهایی هستند که ما برای برقراری ارتباط و تعامل با دیگران از آنها استفاده میکنیم. و این مهارتها به ما کمک میکنند افراد را بهتر درک کنیم و موقعیتها را واضحتر ببینیم.
این مهارتهای ارتباطی معمولاً به 5 گروه تقسیمبندی میشوند:
- ارتباط نوشتاری
- ارتباط شفاهی
- ارتباط غیرکلامی
- گوش دادن فعال
- ارتباط متنی
افراد دوزبانه و چندزبانه این توانایی را دارند که این مهارتهای ارتباطی را هم در زبان مادری خود و هم در زبانی که یاد گرفتهاند توسعه دهند.
بهبود عملکردهای اجرایی
آموختن زبان به شما کمک میکند که علاوه بر بهبود مهارتهای زبانی، دیگر مهارتها را نیز توسعه دهید. این بهبود هم شخصی و هم حرفه ای است.
هنگامی که شما در حال یادگیری زبان هستید در سه زمینه پیشرفت خواهید کرد. مهارتهای: گوش دادن، حل مسئله و مدیریت زمان. این مهارت هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفهای ما مهم هستند.
- مهارت گوش دادن: وقتی در حال آموختن زبان خارجی هستید مغز شما مجبور میشود بین انواع مختلف صداها و زبانها تمایز قائل شود. در نتیجه یادگیری زبان منجر به بهبود مهارتهای شنیداری شما میشود.
- مهارت حل مسئله: تحقیقات نشان میدهد افرادی که به زبان دوم یا بیشتر مسلط هستند در حل مسائل خلاقتر هستند. آنها شکلی از تفکر را ایجاد کردهاند که بازتر و عینیتر بوده و آنها را به سمت راه حلهای مختلف سوق میدهد.
- مهارت مدیریت زمان: آموختن زبان در بیشتر موارد نیازمند نظم و انضباط بالایی است. همچنین نیاز به مدیریت خوب زمان دارد. بنابراین افرادی که یک زبان را یاد میگیرند در بسیاری از موارد بهتر میتوانند زمان خود را مدیریت کنند.
کلام آخر
آموختن زبان به زمان زیادی احتیاج دارد، بنابراین نیازمند نظم و انظباط است.
یادگیری زبان مزایای مثبت زیادی به همراه داشته و تأثیر مثبتی بر زندگی شخصی و حرفهای شما خواهد داشت.
از بهبود و توسعه عملکرد مغز و حافظه گرفته تا تبدیل شدن به یک ارتباط دهنده بهتر.
مهارتهای زبانی خود را توسعه داده و شروع به یادگیری زبان کنید. پشیمان نخواهید شد.