فریلنسر کیست و چرا این روزها شغل فریلنسری محبوب است؟

فریلنسر کیست و چرا این روزها شغل فریلنسری محبوب است؟

بی شک تا به حال کلمه فریلنسر (freelancer) به گوشتان خورده و با آن مواجه شده اید اما شاید سوالات زیادی در ذهنتان باشد که مثلا فریلنسر کیست یا چطور می‌شود با فریلنسری کسب درآمد داشت.

فریلنسر در واقع سکاندار کشتی کاری خود است و تنها کسی است که می‌تواند تصمیم بگیرد این کشتی چه وقت و چه زمان در کجا باشد، پس میزان درآمدش را هم خودش مشخص می‌کند.

فریلنسر

در این مقاله ما می‌خواهیم یک بررسی جامع و کلی داشته باشیم. از اینکه نام فریلنسینگ از کجا آمده تا اینکه چه شغل‌هایی در این محدوده قرار می‌گیرد و به عنوان فریلنسر چه باید و نبایدهایی را نیاز است که بدانیم.

لغت فریلنس (freelance) از کجا آمده؟

اصطلاح فریلنس به دهه 1800برمی‌گردد و به مزدورانی ( سربازان) اطلاق می‌شد که برای یک شخص یا کشوری می‌جنگیدند که پول بیشتری به او می‌دادند.

در واقع این سربازان پول می‌گرفتند تا بجنگند و برایشان مهم نبود که برای چه کسی و با چه کسی می‌جنگند.
لنس (lance) به سلاح های بلندی گفته می‌شد که شوالیه‌های سوار بر اسب برای ضربه زدن و جنگیدن با حریف از آن استفاده می‌کردند.

فریلنسر به چه کسی گفته می شود؟

فریلنسرها از کارمندان و کارکنان یک شرکت یا کمپانی خاص نیستند بلکه به صورت پاره وقت و پروژه‌ای با کارفرمایی کار می‌کنند که خودشان انتخاب کنند.

در واقع فریلنسرها خوداشتغال یا آزادکار هستند و به عنوان یک پیمانکار مستقل شناخته می‌شوند.
لازم به ذکر است که فریلنسر بودن به این معنا نیست که برای کار با افراد مختلف قراردادی در کار نباشد بلکه برای انجام هر پروژه نیاز به قرارداد است و گاهی هم ممکن است این قراردادها به گونه‌ای باشد که فریلنسر را ملزم کند که در زمان کار با یک کارفرما یا مشتری، با کارفرمای دیگری وارد همکاری نشود که تمام اینها به توافق دو طرف بستگی دارد.
در یک کلام: فریلنسر، بدون داشتن تعهد به سازمانی خاص، به صورت پروژه‌ای برای کارفرمایان مختلف در حوزه تخصصی خود، همکاری می‌کند.

نگاهی به مزایای فریلنسری

اگر تخصص و توان کافی برای تبدیل شدن به یک فریلنسر را دارید اما هنوز دودل هستید که این کار را بکنید یا نه؛ شاید لیست مزایای فریلنسری که ما برای شما تهیه کرده‌ایم، بتواند به کمکتان بیاید تا زودتر تصمیمتان را بگیرید:

  • زمان و مکان کار با خودتان

از مزایای زندگی فریلنسری این است که شخص ملزم به حضور در مکان خاصی نیست.
مثلا گاهی دلتان می‌خواهد یک روز خاص کار نکنید و یا اینکه تا دیروقت کار کنید اما صبح‌ها زود بیدار نشوید.

اصلا دلتان می‌خواهد همینطور که در سفر هستید کار و درآمدتان را هم داشته باشید. درواقع زمان و محل کار یک فریلنسر دست خودش است و می‌تواند به صورت دورکاری از هر کجا که هست پروژه‌هایش را انجام دهد.

  • انتخاب میزان درآمد

درآمد فریلنسر (آزادکار) کاملا به خودش بستگی دارد، هر چقدر زمان بیشتری به کارش اختصاص دهد و پروژه‌های بیشتری در دست داشته باشد، درآمد بیشتری خواهد داشت.

بنابراین در اکثر اوقات درآمد یک فریلنسر از یک کارمند بیشتر خواهد بود.
گاهی نیاز دارید که پول بیشتری داشته باشید. مثلا تصمیم دارید که برای تعطیلات به جای خاصی سفر کنید. شروع می‌کنید به گرفتن همزمان چند پروژه و ساعات بیشتری را به کار اختصاص می‌دهید.

اما زمانی هم هست که دل و دماغ کار کردن ندارید، پس به یک پروژه بسنده می‌کنید تا به صورت پاره وقت کار کنید.

  • انتخاب مشتریان

زمانی که شما در کارتان تخصص داشته باشید و به خوبی شناخته شوید؛ دیگر این شما هستید که می‌توانید مشتریانتان را انتخاب کنید.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از یک فرد انرژی خوبی دریافت نمی‌کنید. یا توقعات و انتظارات شخصی بر خلاف خواسته ها و توانایی شماست.

زمانی که یک فریلنسر حرفه‌ای شوید می‌توانید خودتان انتخاب کنید که با چه کسانی وارد مذاکره شده و همکاری کنید.

معایب فریلنسر بودن

اما با تمام مزایایی که برشمردیم بهتر است از معایب آزادکاری هم بگوییم.
برای وارد شدن در هر عرصه‌ای بهتر است در کنار شناخت مزایا؛ معایبش را هم بدانیم که بهتر بتوانیم تصمیم گیری کنیم.

  • تنهایی دردسرساز

گاهی اتفاق می‌افتد که کارفرما از شما شکایتی می‌کند و یا اینکه با عدم دریافت وجه مواجه می‌شوید. اینجاست که شما تنهایید و هیچ منابع انسانی‌ای وجود ندارد که به دنبال داستانهای حقوقیتان برود.

حل این مسائل برایتان کمی زمان بر و خسته کننده است. البته اغلب یک قرارداد محکم و درست می‌تواند به شما کمک کند.
همچنین افراد فریلنسر گاهی با مدیریت زمان هم دچار چالش می‌شوند. گاهی بودن در یک تیم به فرد کمک می‌کند که حواسش به زمان‌بندی کار باشد.

که البته این هم راه حل دارد و آن این است که یک جدول زمانبندی برای خودش درست کند و برای هر قسمت از کار زمانی را مشخص کند تا بر اساس همان جدول پیش رود.

  • درآمد و ساعات کار نامنظم

ممکن است شما به عنوان یک فریلنسر همیشه یک درآمد مشخص و ثابتی نداشته باشید. گاهی اتفاق می‌افتد که برای چند ماه بازار کار کساد است و شما باید از پس‌اندازتان خرج کنید.
همچنین فریلنسری ساعت کار مشخصی ندارد. گاهی فرد فریلنسر مجبور است برای اینکه بتواند یک پروژه را در زمان مشخص شده به پایان برساند تمام روز حتی شب تا دیروقت کار کند.

این باعث می‌شود بین کار و زندگی شخصی‌اش تداخل ایجاد کند.

کلام آخر اینکه فریلنسر یک ارتش تک نفره است که خودش باید هم مدیریت درست داشته باشد و هم کار را به خوبی به پایان برساند.

اما با معایبی که برشمردیم دنیا دارد هر چه بیشتر به سوی دورکاری و فریلنسری می‌رود و یکی از مزیتهایش از بین رفتن بعد مسافت است.

باید و نبایدها

اگر تصمیمتان را گرفته‌اید و می‌خواهید یک فریلنسر باشید؛ خوب است این نکات را رعایت کنید تا تجربه کاری بهتری داشته باشید.
– یک رزومه کاری حرفه‌ای و همچنین یک حساب لینکدین بساز.
– تخصص و توانایی‌هایت را به روز کن و از یادگیری دست نکش
– به فکر آینده باش و خودت را بیمه کن
– حتما با کارفرما برای هر پروژه قرارداد ببند و مبلغی به عنوان پیش پرداخت بگیر
– همه درآمدت را خرج نکن و پس انداز داشته باش

مشاغلی که به عنوان فریلنسری شناخته می‌شود

امروزه مشاغل زیادی وجود دارند که می‌توان در آن به صورت فریلنسر (آزاد کار) مشغول به کار شد.
برنامه نویس، طراح ،UI/UXمترجم، تولید کننده محتوای متنی و تصویری، گرافیست و انیماتور، طراح و توسعه دهنده وب، دیجیتال مارکتینگ و سوشال مدیا مارکتر، مربی و معلم آنلاین و …..
مهم این است که شما در زمینه کاری خودتان متخصص باشید و اصول کاری و بستن قرارداد را بدانید تا بتوانید یک فریلنسر موفق باشید.


جدیدترین ها

مطالب مرتبط