معرفی دیجیتال مارکتینگ و انواع روش‌های آن

معرفی دیجیتال مارکتینگ و انواع روش‌های آن

دیجیتال مارکتینگ و یا بازاریابی دیجیتالی یک عنوان مجذوب کننده است. بازاریابی دیجیتالی جزئی از بازاریابی است که در آن از اینترنت و فناوری‌های دیجیتال مبتنی بر آنلاین مانند رایانه، تلفن‌های همراه و سایر رسانه‌ها و پلتفرم‌های دیجیتال برای تبلیغ محصولات و خدمات استفاده می‌کند.

دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال به ایجاد و انتشار محتوا از طریق کانال‌های رسانه‌های دیجیتال – وب سایت‌ها، صفحات فرود، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و برنامه‌های تلفن همراه – و ترویج آن محتوا با استفاده از انواع استراتژی‌ در کانال‌های دیجیتال پولی، کسب درآمد و متعلق به آن اشاره دارد.

از جمله SEO، SEM، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)، پیوند محتوا، اجتماعی، ایمیل، متن و موارد دیگر.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ را می‌توان مهم‌ترین رکن تجارت الکترونیک دانست. شامل مجموعه فعالیت‌هایی است که در نهایت منجر به فروش محصولات در اینترنت می‌شود.

منظور از محصول، صرفا محصولات دیجیتالی نیست. بلکه می‌تواند یک محصول فیزیکی و حاضر در بازار سنتی باشد. که به کمک تکنیک‌های جذب مخاطب و تبدیل آن به مشتری؛ به فروش فوق‌العاده‌ای می‌رسد.

بازاریابی دیجیتال با ظهور اینترنت در دهه 1990 رایج شد.

بازاریابی دیجیتال شامل برخی از اصول مشابه با بازاریابی سنتی است و اغلب به عنوان روشی جدید برای شرکت‌ها به منظور نزدیک شدن به مشتریان و درک رفتار آنها در نظر گرفته می‌شود.

شرکت‌ها اغلب تکنیک‌های بازاریابی سنتی و دیجیتال را در استراتژی‌های خود ترکیب می‌کنند.

چرا باید از بازاریابی دیجیتالی استفاده کنیم؟

یک دلیل مهم اینکه برای تجارت الکترونیک داشتن یک وبسایت کافی نیست. استفاده از تبلیغات صرف و گذاشتن تبلیغ در سایت‌های بزرگ هم سود زیادی نخواهد داشت.

زیرا استفاده از تبلیغات هم هزینه زیادی دارد و هم یک بازه زمانی کوتاهی را شامل می‌شود و به همین دلیل بازدهی آن کوتاه مدت است.

اما با یادگیری تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ و تسلط بر آن می‌توان بدون هزینه و بر اساس مقدار تلاشی که دارید به سرمایه خوبی دست یابید.

معرفی روش‌های دیجیتال مارکتینگ

پیش از این بازاریابی به طور سنتی از طریق چاپ ( روزنامه‌ها و مجلات ) و تبلیغات پخش ( تلویزیون و رادیو ) انجام می‌شد.

اینها روش‌هایی هستند که هنوز هم وجود دارند. اما روش‌های دیجیتال مارکتینگ تکامل یافته‌اند.

در زیر چند مورد از رایج‌ترین راه‌هایی که شرکت‌ها می‌توانند برای تقویت تلاش‌های بازاریابی خود در پیش بگیرند، آورده شده است.

سئو

سئو قدم نخست برای موفقیت در تجارت الکترونیک است. سئو درواقع باید از ابتدا و به صورت ریشه‌ای در یک وبسایت رعایت شود تا به رشد پلکانی رسیده و بدون هیچ هزینه‌ای بازدیدکننده هدفمند را جذب کند.

بازاریابی محتوا

بی شک این جمله را زیاد شنیده‌اید که “محتوا پادشاه است”.

از دیگر روش‌های دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا است.

بازاریابی محتوا به معنای تولید محتوای تخصصی در راستای خدمات و محصولاتی است که یک شرکت ارائه می‌دهد، تا به واسطه آن مشتریان وفاداری جذب شوند که به مجموعه اعتماد دارند.

مشتری از همین محتوایی که ارائه می‌شود پی به تخصص شما می‌برد و مهم‌ترین مزیت بازاریابی محتوا، هدفمند بودن آن است.

بیشتر بخوانید: بازاریابی محتوا در برابر تولید محتوا

بازاریابی ایمیلی یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ

روشی قدیمی اما از ماندگارترین ابراز در بازاریابی دیجیتالی است. دوران ایمیل مارکتینگ به پایان نرسیده زیرا که ایمیل همیشه بوده و خواهد بود.

اگر شیوه صحیح بازاریابی از طریق ایمیل را بلد باشید، هم یک روش رایگان در اختیار دارید و هم می‌توانید در بازه کوتاه فروش خوبی داشته باشید.

بازاریابی از طریق شبکه‎‌‌های اجتماعی

امروزه تقریبا اغلب مردم دارای گوشی هوشمند هستند و از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. می‌توان گفت در ایران قوی‌ترین شبکه اجتماعی، اینستاگرام است. چرا که فیلتر نیست و به راحتی در دسترس است.

گسترش و نفوذ اینگونه شبکه‌های اجتماعی باعث قدرتمند شدن تجارت الکترونیک شده است.

این روزها کسب و کارهایی به وجود آمده که حتی بدون داشتن وبسایت در بستر همین شبکه‌های اجتماعی به وجود آمده، رشد کرده و از درآمد خوبی برخوردار است.

بازاریابی ویدئویی

در کنار تمام روش‌های دیجیتال مارکتینگ، این نوع بازاریابی هم می‌تواند جزو موارد خوب محسوب شود.

در شبکه‌های اجتماعی ویدئوها از محبوبیت خوبی برخوردار هستند و می‌توانند کاربر را جذب کنند. غیر از آن هم سایتهایی چون آپارات و یوتیوب در بین افراد از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است.

پس بد نیست که برای کسب و کارتان در اینگونه سایتها پروفایلی ایجاد کنید و در کنار تمام کارها اگر برایتان امکان پذیر است، محتوای ویدئویی نیز داشته باشید.

چه مهارتهایی مورد نیاز است؟

برای دیجیتال مارکتینگ شما باید در نوشتن محتوا همراه با توانایی ارتباطی مهارت داشته باشید تا به طور موثر داستان محصول خود را به مشتریان خود بگویید.

مهارت‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها برای درک اینکه کمپین‌های بازاریابی شما چقدر خوب عمل می‌کنند و کجا می‌توان آنها را بهبود بخشید، مهم هستند.

در نهایت، رسانه‌های اجتماعی و سایر مهارت‌های آنلاین ضروری هستند.

جدیدترین ها

مطالب مرتبط